sunnuntai 2. syyskuuta 2018

Viikonlopun bongauksia

Viikko sitten hellejakso päättyi sateeseen ja lämpötila romahti yhtäkkiä melkein 20 astetta. Sitä siis tapahtuu täälläkin. Onneksi olin jo kotimaan kesässä saanut tuntumaa paahtavaan helteeseen ja äkkinäisiin säätilan muutoksiin. Toinen asia ( säätilan lisäksi ) mikä vaikutti lauantain suunnitelmieni muutokseen oli uutinen Zürichin päärautatieaseman läheisyydessä tapahtuneesta räjähdyksestä ja suuresta tulipalosta. Terrorismiako? Se tuli heti ekana mieleen. "Onneksi" vain työmaaräjähdys.
Niin tai näin - junaliikenne ainakin sekaisin viikonlopun ajan. Minulla ei mitään niin tähdellistä että olisi ehdoin tahdoin pitänyt keskustaa kohden yrittää. Niinpä sitten päätin jäädä kotiin tekemään saksanläksyjä. Läksyt oli tehtävä jos mielin osata muutakin kuin "hei". Ja sitä suklaatakin oli vielä...

Sunnuntai näytti jälleen aurinkoiset kasvonsa ja suuntasin junalla kohti Rapperswiliä.
Siellä olisi tiedossa kävelyä vanhassa kaupungissa ja kauniita maisemia.
https://www.zuerich.com/en/visit/attractions/town-of-roses-rapperswil

Löysin mitä etsinkin ja lisäksi ruusutarhan. Tosin paras loisto oli kuitenkin jo tältä kesältä ohi. Istahdin aistimaan tunnelmaa, paistattelemaan päivää ja syömään eväitä.
Ruusujen katselusta huomioni alkoi pikkuhiljaa kiinnittyä turistien läpijuoksun seurantaan. Mihin pitää aina olla niin tuhottoman kiire? Selfiet ja menoksi. Minä en tällä kertaa ollut se kiireinen turisti. Nyt olen vapaa myös tuosta kiireestä. Ei tarvitse rynniä paikasta toiseen. On aikaa pysähdellä.

Aupairmummilla on antennit ojossa vapaapäivänäkin. Leikkipuistobongaus vanhan kaupungin kupeessa. Mistähän mieleeni juolahti uraputki???


Tanssivan aupairmummin bongaus paikallisen kirkon ilmoitustaululta. Kuka on joskus sanonut että tanssi olisi muka syntiä :)




Päivän kolmas bongaus menee kotiin Lipelle. Täällä täytyy koirankin osata saksaa :)






Rapperswilin silhuetti loittoni laivan kannella istuskellessani. Tunnin laivamatka risteili Zürich järven satamasta toiseen kohti Herrlibergin kotisatamaa.

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin. Tschüs! (Toinen hei -sana jo käytössä)

5 kommenttia:

  1. Kivaa luettavaa, jälleen kerran. :)

    VastaaPoista
  2. Mukavaa kerrontaa! Tämä "serkku-mummi" odottaa kanssa reissuaan, viikon päästä lähtö Italiaan :) usein jo käytykin, mutta ei juuri näissä maisemissa.

    VastaaPoista